Beloningssysteem kind, onze ervaring

Een beloningssysteem voor uw kind is moderne manier van opvoeden

Er zijn voor en tegenstanders van beloningssystemen voor kinderen, maar met de opkomst van programma’s zoals ‘Super Nanny’ op RTL, is het wel een moderne manier van opvoeden. Een beloningssysteem kind is makkelijk en effectief toe te passen in heel veel situaties. Uit eigen ervaring durf ik te zeggen dat het heel goed werkt. Door uw kind te belonen voor goed gedrag zal uw kind enthousiast worden en ook daadwerkelijk zijn gedrag veranderen.  Met een smiley voordeelset heeft u al snel de juiste tools in handen.

Ik kan 10 voorbeelden geven wanneer wij een beloningssysteem kind hebben toegepast bij ons thuis met de opvoeding, maar ik zal u een duidelijk voorbeeld geven.

1 van onze dochters sliep nog tot haar 3de jaar met een speen in haar mond. Dit wilden wij graag veranderen. Door middel van een beloningssysteem, in dit geval de groene duimpjes, zijn we dit gaan proberen. Als onze dochter 4 nachten zonder speen zou slapen zou ze een beloning krijgen. De beloning was in dit geval een troetelbeer (knuffel) die ze al heel lang heel graag wilde.

Op de eerste dag hebben wij heel duidelijk uitgelegd wat wij van haar verwachtte en wat de beloning zou zijn als ze 3 nachten zonder speen zou slapen.

Dit hebben we die dag een aantal malen herhaald. Vervolgens hebben wij op haar dagplanbord 4 dagen geplakt met op de vierde dag een belonings pictogram. Hierdoor kon zij duidelijk zien wat haar te wachten stond en werd ze alvast voorbereid op haar ‘taak’.

De eerste nacht was natuurlijk spannend, maar de volgende ochtend werd ze wakker zonder speen. Blij! en uiteraard direct (belangrijk) de smiley picto op haar dagplanbord geplakt.

Dit hebben we vervolgens nog 2 nachten herhaald. De laatste nacht was het spannends voor haar, want ze wist dat ze de dag er na een beloning zou krijgen, haar troetelbeer! De laatste nacht ging ook prima en vervolgens kreeg ze haar troetelbeer. Vervolgens heeft ze nooit meer om haar speen gevraagd. Kortom een beloningssysteem werkt heel goed!

Dit is slechts 1 voorbeeld van hoe je een beloningssysteem kind kan toepassen, we hebben het toegepast bij: ‘In je eigen bed slapen, geen drinken meer naar mee naar bed, je bord leegeten, tandenpoetsen en nog veel meer. Hier zal ik binnenkort over schrijven.

Wilt u het zelf proberen? Begin dan met 1 van onze voordeelset beloningssystemen kind picto’s. Dit zijn magneten die je voor belonen kan toepassen.

Zie hieronder welke soorten we hebben:

belonen, beloning, beloningssysteem, beloningssystemen, kind, opvoeden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dagplanborden is een onderdeel van Digidesigns Kvk: 54489601 BTW nr: NL 127437861B01 Hendrik schoonbroodstraat 19 te Maassluis

Privacyverklaring
U kunt ons altijd bereiken via info (at) dagplanborden.nl of tijdens kantooruren via +31623168932.

De waardering van dagplanborden.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 5 reviews.